Verticale bewerkingscentra Het werkingsprincipe van

- Sep 07, 2017 -

Verticaal bewerkingscentrum: een zeer automatische multifunctionele CNC-machine met een gereedschapsbasis en een automatisch gereedschapwisselapparaat.

Stukken op het bewerkingscentrum na een klemmend, digitaal besturingssysteem kunnen de werktuigmachine sturen volgens verschillende processen, automatische selectie en vervanging van snijgereedschappen, automatisch het spilsnelheid-, toevoer- en bewegingspad van het gereedschap ten opzichte van het werkstuk en andere hulpapparatuur wijzigen functies, om nog een aantal bewerkingen op het oppervlak van de bewerking van het werkstuk te voltooien. En er zijn veel soorten messen of messen, die de productie-efficiëntie aanzienlijk kunnen verbeteren.

Verticaal bewerkingscentrum wijst naar de toestand van de hoofdas voor verticaal bewerkingscentrum, de structuurvorm voor vaste kolommen, werkbank is rechthoekig, zonder scheidende rotatiefunctie, geschikt voor het bewerken van plaat, set, plaatdelen, het heeft over het algemeen drie lineaire bewegingen assen, en het kan worden geïnstalleerd op de werkbank a langs de horizontale as rotatie van de draaitafel, spiraalvormige delen voor verwerking.

Verticaal bewerkingscentrum is eenvoudig te installeren, eenvoudig te bedienen, gemakkelijk te observeren de bewerkingssituatie, eenvoudig te debuggen programma, op grote schaal gebruikt. Maar beperkt door kolomhoogte en gereedschapswisselaar, kan geen onderdelen bewerken, hoog in verwerkingsholte of concaaf profiel, de chip is niet gemakkelijk te ontladen, ernstig wanneer beschadiging van het gereedschap, het machinaal bewerkte oppervlak vernietigen, impactproces is soepel.

Verticaal smeersysteem voor verticale bewerkingscentra is in eenvoudige bewoordingen voor het scheiden van de smeerolie en perslucht voor mengen en vorm voor turbulente stroming van olie- en gasmengselstroom naar het gedeelte van de bewerkingscentrumas van het smeergedeelte of andere.

Het werkingsprincipe van

Gebruik een persluchtstroom in de buis om olie langs de pijpleiding te transporteren die wordt veroorzaakt door een continue stroom, mengen en transporteren van olie en gas naar het bewerkingscentrum van het spindeldeel en schroef andere onderdelen die moeten worden gesmeerd. De droge perslucht wordt continu met constante druk (5-8 bar) toegevoerd en de smeerolie wordt geleverd door de verschillende hoeveelheden brandstof volgens spilsmering, schroefsmering of andere onderdelen. Dus elk smeercircuit moet een afzonderlijke de micropomp gebruiken als de krachtbron van de olie, de olie van de pomp na moet in de olie- en gasmengklep gaan en in olie- en gasmengklep, de stroom perslucht om de olie te blazen olie in kleine druppels, bevestigd aan de oliefilm wordt gevormd op de muur, de oliefilm met de stroomrichting van de luchtstroom in de pijpwand, middellange oliefilmdikte in vloeiproces geleidelijk dunner, maar niet samen.

voorzien zijn van

1. Milieubescherming en vrij van vervuiling. Omdat er geen olie en mist zal zijn en de omgeving niet vervuild zal zijn. '

2. Nauwkeurige olietoevoer. De olie kan naar de hoofdas en schroefstangen worden getransporteerd door de regelklep toe te voegen.

3. Er is geen probleem van atomisering met smeerolie met hoge viscositeit; Geschikt voor elk olieproduct;

4. Automatische detectie en monitoring. Het kan controleren of de smeerolie normaal is, als de smering slecht is, het alarm kan stoppen en de abnormale werking van de apparatuur kan voorkomen.

5. Vooral geschikt voor het rollende lager van de hoofdschacht, met bepaald lucht het koelen effect, dat de verrichtende temperatuur van het lager kan drukken, waarbij de levensduur van de spil wordt verlengd;

6. Klein verbruik en kostenbesparing.


Een paar:CNC draaibank Dagelijks onderhoud Volgende:CNC Center De voordelen en nadelen