Verticale bewerkingscentra Classificatie

- Sep 21, 2017 -

Verticale bewerkingscentrum kan frezen, boren, boren, tikken en snijden draad, enz. Het verticale bewerkingscentrum is ten minste drie assen en twee koppeling, die drie assen en drie koppeling kan realiseren. Sommige kunnen worden bestuurd door vijf en zes assen. Verticale bewerkingscentrum kolom hoogte is beperkt, en de bewerkingsbereik van het type doos is verminderd, dat is het nadeel van verticale bewerkingscentrum. Maar het verticale bewerkingscentrum is gemakkelijk te installeren en vast te klemmen. Het snijgereedschap is gemakkelijk waarneembaar en de procedure voor het opsporen van fouten is eenvoudig te controleren en te meten, en het probleem kan tijdig worden opgespoord om te worden verwerkt of gewijzigd. De koelomstandigheden zijn gemakkelijk vast te stellen en de snijvloeistof kan het snijwerktuig en het bewerkingsoppervlak rechtstreeks bereiken. De drie assen komen overeen met het cartesiaanse coördinatensysteem, en het gevoel is consistent met de tekening Hoek, de chip is eenvoudig te verwijderen en te laten vallen en krassen op het oppervlak te voorkomen. In vergelijking met het bijbehorende horizontale bewerkingscentrum is de structuur eenvoudig, het vloeroppervlak kleiner, de prijs lager

Volgens de gidsclassificatie

Het kan worden onderverdeeld in harde rail en lijnrail volgens de geleiderail van het verticale bewerkingscentrum. Harde rail is geschikt voor zwaar snijden en de railbeweging is gevoeliger.

Volgens snelheidsclassificatie

Verticaal bewerkingscentrum spilsnelheid van 6000-15000 tpm voor lage snelheid, 18000 tpm en hoger voor hogesnelheidstype.

Structurele classificatie

Volgens het verticale bewerkingscentrum kan de constructie worden onderverdeeld in C-type en brugtype.

onderscheid

verticaal

Verticaal bewerkingscentrum wijst naar de toestand van de hoofdas voor verticaal bewerkingscentrum, de structuurvorm voor vaste kolommen, werkbank is rechthoekig, zonder scheidende rotatiefunctie, geschikt voor het bewerken van plaat, set, plaatdelen, het heeft over het algemeen drie lineaire bewegingen assen, en het kan worden geïnstalleerd op de werkbank a langs de horizontale as rotatie van de draaitafel, spiraalvormige delen voor verwerking.

Verticaal bewerkingscentrum is eenvoudig te installeren, eenvoudig te bedienen, gemakkelijk te observeren de bewerkingssituatie, eenvoudig te debuggen programma, op grote schaal gebruikt. Maar beperkt door kolomhoogte en gereedschapswisselaar, kan geen onderdelen bewerken, hoog in verwerkingsholte of concaaf profiel, de chip is niet gemakkelijk te ontladen, ernstig wanneer beschadiging van het gereedschap, het machinaal bewerkte oppervlak vernietigen, impactproces is soepel.

horizontaal

Horizontale bewerkingscentrum spindel bewerkingscentrum met horizontale staat, meestal met een automatische indexerende draaitafel, het heeft over het algemeen drie tot vijf coördinaatbeweging, gemeenschappelijk zijn drie lineaire bewegingscoördinaten en coördineert een rotatiebeweging, het werkstuk in een kaart, na voltooiing behalve voor de installatie en het bovenoppervlak van de resterende vier oppervlaktebehandeling, is het het best geschikt om lichaamsdelen toe te voegen. In vergelijking met een verticaal bewerkingscentrum is het bewerkingscentrum eenvoudig verwerkbaar, wat goed is voor de verwerking, maar gecompliceerd van structuur. De prijs is hoger.

Het werkingsprincipe van

Gebruik een persluchtstroom in de buis om olie langs de pijpleiding te transporteren die wordt veroorzaakt door een continue stroom, mengen en transporteren van olie en gas naar het bewerkingscentrum van het spindeldeel en schroef andere onderdelen die moeten worden gesmeerd. De droge perslucht wordt continu met constante druk (5-8 bar) toegevoerd en de smeerolie wordt geleverd door de verschillende hoeveelheden brandstof volgens spilsmering, schroefsmering of andere onderdelen. Dus elk smeercircuit moet een afzonderlijke de micropomp gebruiken als de krachtbron van de olie, de olie van de pomp na moet in de olie- en gasmengklep gaan en in olie- en gasmengklep, de stroom perslucht om de olie te blazen olie in kleine druppeltjes, bevestigd aan de oliefilm wordt gevormd op de muur, de oliefilm met de stroomrichting van de luchtstroom in de pijpwand, middellange oliefilmdikte in vloeiproces geleidelijk dunner, maar niet samen


Een paar:CNC-freesmachine Hoog-bewerkende precisie Volgende:CNC-boormachine Belangrijke beslissing