PON met name gestructureerd

- Jul 04, 2017 -

Passief optisch netwerk (PON) is het gebruik van punt-naar-multipunt boomvezel distributienetwerk voor informatieoverdrachtstechnologie. Point-to-multipoint fysieke topologie is met name handig voor bekabelde toegangsnetwerken. Het PON-systeem bestaat meestal uit een OLT-apparaat op het hoofdkantoor, PON een ONU-apparaat aan de gebruikerszijde en een passief optisch distributienetwerk dat de twee verbindt.

PON-systeem omdat meerdere ONU-apparaten dezelfde optische media en OLT-communicatie delen, dus de belangrijkste noodzaak om de verschillende ONU media-uitwisseling tussen het probleem aan te pakken. De belangrijkste manieren om het delen van media in glasvezel op te lossen zijn onder meer multiplexing in de tijd / meerdere toegangstechnologie, PON-golflengteverdeling multiplexing en orthogonale frequentieverdeling multiplexing (OFDM) technologie. Dus de belangrijkste PON-technologie kan worden onderverdeeld in drie categorieën TDM-PON, WDM-PON en OFDM-PON. Op dit moment is de technologie meer volwassen en op grote schaal gebruikt EPON, GPON enzovoort worden voornamelijk gebruikt TDM-PON-technologie.

Het vroegste PON-systeem wordt voornamelijk gebruikt voor het oplossen van het meervoudige smalbandige toegangsnetwerk (digitale abonneelus) verbinding op afstand tussen apparaten, transmissie n × 64 kbit / s spraakgleuf. PON Maar vanwege de prijs en zakelijke bescherming kan het niet zo zijn dat de ringtopologie van de digitale-lusapparatuur om te concurreren, dus een mislukte technologie

In de jaren negentig, met de opkomst van ATM / B-ISDN, werd breedband de belangrijkste richting voor de ontwikkeling van telecommunicatietechnologie voor de eerste keer, en de vezeltechnologie met een groot potentieel voor bandbreedte werd de lieveling van informatieoverdrachtstechnologie. Daarom, PON in 1995, zeven grote exploitanten over de hele wereld het opzetten van een full-service toegang tot netwerk-netwerk (FSAN), PON is toegewijd aan de optische vezel toegang tot netwerk-normen en de toepassing van het promotiewerk. Met de gezamenlijke inspanningen van FSAN en ITU-T, werd de eerste internationale standaard voor PON-systemen "breedband optisch toegangssysteem op basis van passief optisch netwerk (PON)" (ITU-T G.983.1) uitgebracht in 1998, welke normen ook vaak worden gebruikt BPON-normen genoemd.

BPON in de huidige technische omgeving met behulp van de ATM als de kern van de ontwerpideeën, en beperkt tot het apparaat niveau en prijsfactoren, PON-apparatuur, de kosten zijn nog steeds relatief hoog, PON glasvezel toegang netwerk externe ondersteunende voorwaarden zijn niet volwassen, dus BPON Alleen in de Noord-Amerikaanse telecomoperatoren hebben een bepaalde omvang van de inzet, niet in de wereld om een ​​breed scala van toepassingen te verkrijgen.

Met de afname van ATM-technologie en de snelle opkomst van Internet IP-technologie, na BPON, hoopt de industrie een nieuw PON-systeem te ontwikkelen ter vervanging van de verouderde BPON-technologie. In deze context zijn IEEE en ITU-T begonnen met het EPON- en GPON-standaardiseringswerk in respectievelijk 2000 en 2001, PON, en hebben ze de voltooide normen in 2004 uitgegeven, waarmee de basis werd gelegd voor de EPON- en GPON-toepassingen van vandaag in het huidige netwerk De stichting.

De EPON-standaard werd voltooid door de IEEE EFM-werkgroep (Ethernet in de eerste mijl) en werd in september 2004 door de IEEE goedgekeurd als IEEE 802.3ah-norm. PON Veel van de inhoud van de EPON-standaard heeft het ontwerp van Ethernet geërfd, de Gigabit Ethernet en codering van fysieke lagen en andere inhoud, het PON- en MAC-laagprotocol en de volgorde van de preambules van het Ethernet-frame zijn aangepast om te voldoen aan de PON-point to Multi-point netwerktopologie.


Een paar:CNC-boormachine Hogere hardheid Volgende:CNC-draaibank De basisvoorwaarden