CNC-freesmachine Referentiepuntanalyse

- Oct 27, 2017 -

CNC-freesmachine is onderverdeeld in twee categorieën met een messenbibliotheek en zonder magazijn, met een gereedschapsmagazijn CNC-freesmachine, ook wel het verwerkingscentrum genoemd. Kies bij het selecteren van de CNC-freesbank het gereedschap met hoge stijfheid en hoge duurzaamheid volgens de geometrische vorm, het materiaal, de vereisten voor de oppervlaktekwaliteit, de snijprestaties en de bewerkingsafhankelijkheid van de bewerkte onderdelen. De hoek van het snijwerktuig heeft de voorste hoek, de achterhoek, de hoofdhoek, de bankschroefhoek, de bladhoek, enz., Om aan de verschillende verwerkingsbehoeften te voldoen, zijn er veel combinaties van hoeken.

Voor de verwerking van CNC-freesmachines zijn de verwerkingsstappen voornamelijk procesanalyse, wiskundige berekening, programmeren en simuleren, mes, test snijden, formele verwerking en andere koppelingen. Onder hen, om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de bewerkingsprocessen van de CNC-freesmachine een belangrijk onderdeel van het mes is, wat te wijten is aan de CNC-freesmachine zelf, is in overeenstemming met de voorbereidende procesbesturing en stelt alleen een redelijk en redelijk coördinatensysteem in om om de rationaliteit van het hulpmiddelbewegingspad te verzekeren, en zo de kwaliteit van verwerking te verzekeren.

Het coördinatensysteem van CNC-freesmachine is verdeeld in machinecoördinatensysteem en mechanisch coördinatensysteem. Het machinecoördinatensysteem is het coördinatensysteem dat wordt vastgesteld door het referentiepunt van de werktuigmachine en de mechanische coördinaatwaarde is de belangrijke basis voor het beoordelen van de positie van het gereedschap. Voor CNC-freesmachines, aangezien de oorsprong van het werkstuk een "bewegend" punt is, kunnen alleen de mechanische coördinaten van de oorsprong van het werkstuk nauwkeurig worden toegepast op de CNC-freesmachine en u wilt de mechanische coördinaten van de oorsprong van het werkstuk nauwkeurig bepalen. De waarde moet worden bereikt door het mes.

Samenvatting van de CNC werktuigmachine 87 referentiepunt van de te analyseren weg, de details van de sarcastische machine, het referentiepunt machine machine nul en nul tussen het proces van de bestaande CNC-bewerkingsmachines van mijn bedrijf, terug naar de basis van de verschillende manieren , zijn gebaseerd op gereedschapswerktuigen. Hun eigen kenmerken en gebruiken verschillende manieren om het referentiepunt van de machine te vinden. Terug naar het basispunt is een belangrijke functie van CNC-bewerkingsmachines, of het recht om terug te keren naar het referentiepunt, de nauwkeurigheid van de productverwerking zal beïnvloeden, dus of het juiste referentiepunt de meest kritieke CNC-machine is die wordt gevraagd. De werking van het referentiepunt aan de achterkant is nauw gerelateerd aan de positiedetectie- en snelheidsterugkoppelkoppelingen. De nauwkeurigheid van het referentiepunt is gerelateerd aan de nauwkeurigheid van het detectie-element. Dit artikel introduceert een voorbeeld van het back to the base point, zodat we een goed begrip hebben van de benchmark voor CNC-bewerkingsmachines.

1 terug naar het basispunt van verschillende manieren om terug te keren naar het basispunt van de werking vanwege het type machine en de fabrikant van het verschillende serienummer van de gemeten waarde nadat de herziene waarde van de gemeten waarde nauwkeurig is.

5 Conclusie 3 elleboog 3 systeem heeft een ruimtelijke positioneringsfunctie, het gebruik van het systeem om de bananenstraal ruimteboogcoördinaten te bepalen, met de pakking om aan te passen, om de fout veroorzaakt door vervorming te elimineren, om te voldoen aan de papierformaatvereisten om de stabiliteit van de installatie van continu gieten apparatuur en Het gebruik van precisie, de datum van ontvangst van dezelfde datum, de volgende verschillende manieren om de achterkant te bespreken vóór het referentiepunt, de eerste handmatige manier om een ​​snelheid te selecteren om de as in de buurt van de referentie punt en begin dan terug naar het basispunt van de bewerking. De as beweegt met de uitschakelsnelheid naar het referentiepunt en bereikt de referentiepuntschakelaar. Het meetsysteem, dat wil zeggen, zoekt naar de nulmarkering op het positiedetectie-element. Wanneer het nulmerkteken is bereikt. Uitgegeven een nulmarkeringspulssignaal. Onder dit signaal wordt de as geremd tot nul. En vervolgens de opgegeven afstand van de grootte van de softwareparameterset doorsturen. Kan nul zijn, dezelfde stop. De stoppositie is het basispunt.

Terug naar het referentiepunt, de as eerst om terug te keren naar de basispuntsnelheid naar het referentiepunt van snelle beweging, terugslaan naar de basispuntschakelaar. Verlagen naar de uitschakelsnelheid onder controle van het gegenereerde vertragingssignaal. Ga verder met voorwaarts naar nul wanneer de as het meetsymbool van het meetsysteem bereikt en ga dan verder met de aangegeven afstand bij de uitschakelsnelheid en stop bij het referentiepunt


Een paar:CNC Center De voordelen en nadelen Volgende:Hoge snelheid bewerkingscentrum voordelen