CNC-freesmachine Methoden die moeten worden gevolgd tijdens het verspanen

- Nov 06, 2017 -

Het staat bekend als een kleine CNC-freesmachine. Het is een nieuw type bewerkingsapparatuur. Machine zelf configuratie van hoge nauwkeurigheid elektronische controle-eenheid en het toevoersysteem, door het uitvoeren van het werkstuk bewerkingsprogramma, kan voltooien, inclusief complexe gebogen oppervlak en bol van elk type artefacten, zoals een verscheidenheid aan concentratieprocessen. Het bewerken van het werkstuk, een lijn van het verwerken van personeel hoeft niet te worden feitelijke manipulatie van de werktuigmachine, net na de machine om een ​​proces te voltooien, verandering is geschikt voor de verwerking van de volgende bewerking van snijgereedschap kan, tot de uiteindelijke voltooiing van ontladen.

Zo kan worden gezien dat het werkstuk op de kleine CNC-bewerkingsmachine, de factoren die de uiteindelijke bewerkingsnauwkeurigheid en de bewerkingsefficiëntie beïnvloeden, niet langer een personeelsverwerkingscapaciteit voor de lijnverwerking en verwerkingservaring is, en de kwaliteit van het werkstukverwerkingsprogramma gebruikt . In een notendop, kan de programmering van het werkstuk numerieke besturing worden verdeeld in handmatige programmering en computer-ondersteunde programmering, die ook automatisch programmeren wordt genoemd, afhankelijk van de programmeerbenadering.

Handmatige programmering vereist veel bediening en code-invoer, dus het is alleen geschikt voor het nc-bewerken van enkele eenvoudige of afzonderlijke onderdelen. Momenteel is automatische programmering de belangrijkste methode. Het wordt bereikt door computer- en speciale programmeersoftware, en de veelgebruikte programmeersoftware is CAD / CAM-programmeersoftware. Dit soort software heeft een zwakke post-processing mogelijkheid, dus het optimaliseren van automatisch programmeren is noodzakelijk. Dit document introduceert in het kort de principes en methoden van automatische programmeringsoptimalisatie van het nc-bewerkingsprogramma voor kleine numerieke besturingsfreesmachines.

Het principe van automatische programmeringsoptimalisatie moet worden gevolgd

We weten dat de kleine nc-freesmachine het hele proces uitvoert door het bewerkingsprogramma van het werkstuk uit te voeren. Een goede bewerkingsprocedure kan niet alleen de bewerking van het gewenste werkstuk garanderen, maar ook de functie van de machine ten volle laten spelen en veilig, betrouwbaar en efficiënt maken. Het verwerkingsprogramma dat is ontwikkeld door CAD / CAM-software vereist nu enige optimalisatie vanwege de beperkingen van de software zelf. Het doel van optimalisatie is om de uiteindelijke nauwkeurigheid van de bewerking, de efficiëntie van de bewerking en de verwerkingsprestaties van de machine te waarborgen. Daarom moeten de volgende principes worden gevolgd:

Ten eerste moet de optimalisatie zorgen voor de juistheid van de verwerkingsprocedure, zodat de kwaliteit van het werkstuk stabiel is. Ten tweede moet de verwerkingsprocedure eenvoudig te debuggen en wijzigen, de leesbaarheid moet hoog zijn; De stabiliteit van het programma moet goed zijn. Wanneer de gereedschapsradius verandert of de positie van het werkstuk verandert, moet de hele procedure niet worden gewijzigd. Bovendien moet de optimalisatie ervoor zorgen dat de toepassing van de verwerkingsprocedure, wanneer er een artefact is vergelijkbaar met de verwerkingsvorm, kan worden gebruikt met slechts een paar sleuteldimensies.

2. Automatische programmeringsoptimalisatiemethode

CAD / CAM automatische programmering is nu kleine CNC-freesmachine CNC-verwerking van de belangrijkste voorbereiding methoden, naast het automatisch genereren van de programmacode, het is dat het een sterke grafische wiskundige verwerkingsfunctie heeft, afgezien van de handmatige programmering in de vervelende wiskundige berekening, vermindert het programmeren van arbeid, tegelijkertijd kunt u een complex gevormd werkstuk van kunstmatig hard voorbereiden om het CNC-programma te voltooien. We richten ons voornamelijk op de volgende methoden:

1. Maak gebruik van de functie Radiuscorrectie van het systeemruimtegereedschap

CAM-software genereert over het algemeen de bewerkingsprocedure van de beweging van het blad in de rechte lijn wanneer de kleine nc-freesmachine in het complexe oppervlak wordt verwerkt. Als u de tool wilt wijzigen, moet u het programma wijzigen, waardoor de verwerking onaangenaam wordt. De CAM-software zou tegelijkertijd de kernvector moeten genereren als het programma voor het genereren van het oppervlak, waarbij de werkelijke positie van het midden van het mes door het systeem wordt berekend. Op deze manier kan de gereedschapsradius binnen een bepaald bereik worden aangepast en is deze handig voor verwerking.

2. Probeer de lineaire benadering te vervangen door de booginterpolatiefunctie

Bij oppervlaktebehandeling wordt CAM-software over het algemeen gebruikt in het bewerkingsproces voor het genereren van een werkstuk. Als een symmetrische vorm wordt gebruikt, neemt het aantal programmasegmenten sterk af en verbetert de efficiëntie.

3. Vereenvoudigd programmeren met behulp van subroutine-functies

Over het algemeen heeft CAM-programmeersoftware de functie van subroutine-verwerkingsprogramma, dat wordt geprogrammeerd door het nc-systeem en de functie van subroutine-oproep. Er is een groot aantal numerieke berekeningen in de subroutine, die kan worden voltooid door CAM-software. Dit kan de programmeerhoeveelheid van het verwerkingsprogramma verminderen, wat gunstig is voor de machinale efficiëntie van kleine CNC-freesmachines.


Een paar:De integratie van robots en werktuigmachines wordt de windvaan van de moderne productie-upgrading Volgende:CNC Boormachine Verwerkingsnorm