CNC-freesmachine Invloed van factoren

- Jun 07, 2017 -

CNC-freesmachine De radiale slingering van de frees wordt voornamelijk veroorzaakt door radiale snijkracht. De radiale snijkracht is het totale snijden in de radiale kracht. Het maakt het werkstuk buigvervorming en de productie van trillingen, is de belangrijkste invloed van de kwaliteit van de werkstukverwerking. Het wordt voornamelijk beïnvloed door de snijhoeveelheid, het gereedschap en de stukjes materiaal, de gereedschapsgeometriehoek, CNC-freesmachine, de smeermethode en de verwerkingsmethode, enzovoort.

De radiale slingering wordt voornamelijk veroorzaakt door de radiale snijkracht wanneer het gereedschap bezig is met bewerken. Daarom is het verminderen van het pad naar de snijkracht het belangrijkste principe om het pad om te verslaan te verkleinen. Er zijn verschillende manieren om het te verslaan pad te verkleinen:

1. Scherpe messen gebruiken

Een grotere harkhoek van het gereedschap wordt gebruikt om het gereedschap scherper te maken om de snijkracht en trillingen te verminderen. De wrijving tussen het snijvlak en de elastische herstellaag op het overgangsoppervlak van het werkstuk kan worden verminderd door een grotere achterhoek van het gereedschap te kiezen. De voor- en achterhoeken van het gereedschap kunnen echter niet te groot worden gekozen, anders leidt dit tot de sterkte van het gereedschap en is het koelgebied niet voldoende. Daarom, CNC-freesmachine om de specifieke situatie te combineren om verschillende gereedschapsvoorkant en achterhoeken te kiezen, kan voorbewerken kleiner zijn, maar in de afwerking, om de radiale slingering van het gereedschap te verminderen, moet het groter worden gemaakt, het gereedschap scherper maken .


2. Gebruik een gereedschap met een hoge sterkte

Er zijn twee belangrijke manieren om de kracht van de tool te vergroten. Een daarvan is om de diameter van de gereedschapsstang te vergroten in het geval van dezelfde radiale snijkracht, de diameter van het gereedschap wordt met 20% verhoogd en de radiale slingering van de snijplotter kan met 50% worden verminderd. De tweede is om de verlenglengte van het gereedschap te verkleinen, hoe groter de lengte van het gereedschap, hoe groter de gereedschapsvervorming bij het bewerken, zal de CNC-freesmachine bij de constante veranderingen in de radiale slingering van het gereedschap mee veranderen, resulterend in de werkstuk verwerking oppervlak is niet hetzelfde, de snijlengte van het gereedschap te verminderen 20%, de radiale uitloop van het gereedschap zal ook worden verminderd met 50%.


3. Het harkvlak van het gereedschap moet glad zijn

Tijdens het proces kan het gladde voorvlak de spaan verkleinen tot wrijving van het gereedschap, maar ook de snijkracht van het gereedschap verminderen, waardoor de radiale slingering van het gereedschap wordt verminderd.


4. Spil conusgat en boorkopreiniging

Het spilconusgat en de klauwkop zijn schoon en het stof en werkstuk kunnen niet worden geproduceerd in het proces van vuil. Bij het kiezen van het snijgereedschap, probeer het kortere snijgereedschap op het mes te gebruiken, CNC Freesmachine de sterkte moet redelijk zijn, zelfs, niet te groot of te klein.


5. De keuze van het eetmes moet redelijk zijn

Eet messen gedurende uren, zal er het fenomeen van verwerking slippen, om het gereedschap in het proces van de radiale slingering constante verandering te veroorzaken, zodat het oppervlak van de verwerking te groot is, zal de snijkracht worden verhoogd, resulterend in grote tool vervorming, CNC Freesmachine verhogen het snijgereedschap in de verwerking van radiale slingering, zal ook het oppervlak van de verwerking niet glad.


6. Gebruik omgekeerd frezen tijdens het afwerken

Door het frezen wordt de opening tussen de schroef en de moerpositie gewijzigd, waardoor de werktafel ongelijk wordt, dus impact en trillingen hebben, die de gereedschapsmachine, de levensduur van de CNC-freesmachine en de oppervlakteruwheid van het werkstuk beïnvloeden en bij het gebruik van omgekeerd frezen, het snijden van de dikte van klein naar groot, de belasting van het gereedschap van klein tot groot, het gereedschap in de verwerking stabieler. Merk op dat dit alleen wordt gebruikt bij het nabewerken of in het geval van voorbewerken, omdat de productiviteit van het frezen hoog is en de standtijd kan worden gegarandeerd.


7. Rationeel gebruik van snijvloeistoffen.

De wateroplossing die de snijvloeistof als het belangrijkste koeleffect gebruikt, heeft weinig effect op de snijkracht. De snijkracht kan aanzienlijk worden verminderd door smeerolie. CNC-freesmachine Door zijn smering kan het de wrijving tussen het snijvlak en de chip en het overgangsvlak tussen het gereedschapsoppervlak en het werkstuk verminderen, waardoor de radiale slingering van het gereedschap wordt verminderd.


Een paar:CNC-draaibankclaim Volgende:CNC draaibank hulpapparaat