CNC-freesmachine classificatiesysteem

- Oct 10, 2017 -

Nc-freesmachine is een soort automatische verwerkingsapparatuur die is ontwikkeld op basis van een algemene freesmachine. Het bewerkingsproces van de twee is in principe hetzelfde en de structuur is vergelijkbaar. Nc freesmachine is onderverdeeld in twee categorieën: geen mes en mes. De CNC-freesmachine met de gereedschapsbank wordt ook bewerkingscentrum genoemd.

Functionele kenmerken

Naast de eigenschappen van een normale freesmachine heeft machinale bewerking met numerieke besturing de volgende eigenschappen:

1. Goed aanpassingsvermogen en flexibiliteit in de verwerking van delen, die kan worden gebruikt om delen te behandelen die bijzonder complex zijn of moeilijk om afmetingen te controleren, zoals vormdelen, schaaldelen, enz.

2. Onderdelen die kunnen worden verwerkt door gewone werktuigmachines die niet kunnen worden verwerkt of moeilijk kunnen worden verwerkt, zoals complexe gebogen delen die worden beschreven in wiskundige modellen en driedimensionale gekromde ruimtegedeelten;

3. Nadat de positionering van de klemming kan worden verwerkt, zijn de onderdelen die moeten worden verwerkt door meerdere processen vereist;

4, hoge bewerkingsprecisie en machinale kwaliteit is stabiel en betrouwbaar, pulse-equivalent van CNC-apparatuur is meestal 0,001 mm, hoge precisie kan worden tot 0,1 mu m CNC-systeem, bovendien, ook om de numerieke besturing verwerking operator fout te voorkomen;

5. Hoge mate van productie-automatisering kan de arbeidsintensiteit van operators verminderen. Vergemakkelijking van de automatisering van productiebeheer;

6, hoge efficiëntie, CNC-freesmachine over het algemeen niet nodig om speciale procesapparatuur te gebruiken, zoals speciale armatuur in het vervangen van artefacten nodig om een ​​opgeslagen in het proces van numerieke controle-apparaat, opspanhulpmiddelen en aanpassen van gereedschapsgegevens, dus sterk de productie te verkorten fiets. Ten tweede heeft nc-freesmachine de functie van freesmachine, boormachine en boormachine, waardoor het proces zeer geconcentreerd is, wat de productie-efficiëntie aanzienlijk verbetert. Bovendien zijn de spilsnelheid en -snelheid van de CNC-freesmachine traploos regelbaar, het is dus voordelig om de beste snijhoeveelheid te kiezen.

Structurele componenten

De basisstructuur

Numerieke besturingsfreesmachines hebben verschillende vormen, verschillende soorten CNC-freesmachines verschillen qua samenstelling, maar er zijn veel overeenkomsten. Dit artikel introduceert de samenstelling van de verticale CNC-freesmachine XK5040A. Ⅺ zag 040 een type nc verticale freesmachine is uitgerust met vier 3 Ⅳ ma CNC-systemen, met behulp van een digitale ac servomotor. De werktuigmachine bestaat uit 6 hoofdonderdelen. Het is het bedgedeelte, het freeskopdeel, het werktafelgedeelte, het horizontale deel, het hefplatformgedeelte, het koelsmeer-, smeergedeelte. De interne lay-out van het bed is redelijk, met een goede stijfheid, met 4 stelbouten op de basis, eenvoudig aan te passen aan de werktuigmachine en het snijvloeistofreservoir bevindt zich in de machinebasis.

Classificatie systeem

Het koelsysteem. Koelsysteem van machine tool is door de koelpomp en mondstuk, uitlaatpijp, waterleiding, schakelaar, enz., Koelpomp geïnstalleerd in de binnenste holte van de machinegereedschap base, koelpomp vloeistof opslag zwembad spelen in de snijvloeistof van de basis naar de uitlaatpijp en vervolgens door het mondstuk om de snijzone af te koelen.

2. Smeersysteem en manier. Het smeersysteem bestaat uit een handbediende pomp, olieafscheider, smoorklep, slangen en dergelijke. De machine keurt de cyclussmeermethode goed en smeert de hoofdasbus, dwarsbalk en de drie kogelomloopstangen door de olieafscheider om de levensduur van de werktuigmachine te verbeteren.

Van de kenmerken van digitale besturingstechnologie. De goedkeuring van de nc machinegereedschapservomotor, toepassing van digitale technologie heeft de uitvoeringsdelen van de de werkorde van de nc-bewerkingsmachines en de directe controle van verplaatsingsverplaatsing gerealiseerd, de transmissie van de traditionele structuur van de werktuigmachine geannuleerd of gedeeltelijk geannuleerd, zo ook sterk vereenvoudigt de mechanische structuur. Numerieke besturing vereist ook dat het mechanische systeem een ​​hoge transmissie-stijfheid en geen transmissieopening heeft om de uitvoering van besturingsinstructies en de realisatie van regelkwaliteit te verzekeren. Tegelijkertijd. Vanwege het niveau van de computer en voortdurend verbeteren van de controle vermogen, op dezelfde machine tools toestaan ​​meer onderdelen tegelijkertijd nodig om allerlei aanvullende functies uit te voeren is mogelijk geworden, en de mechanische structuur van nc gereedschapswerktuigen is hoger dan de traditionele machine tools hebben geïntegreerd functionele vereisten.

Kijk uit van de eisen van de ontwikkeling van de productie-technologie, met de opkomst van nieuwe materialen en nieuwe technologie, evenals de concurrentie in de markt vraag naar low-cost, metaal snijden verwerking is in de richting van snijsnelheid en de nauwkeurigheid is hoger en hoger, de productie-efficiëntie is hoger en hoger, en de richting van het systeem betrouwbaarder. Dit vereist dat de numerieke besturingswerktuigmachines ontwikkeld op basis van traditionele werktuigmachines nauwkeuriger zijn. De aandrijfkracht is meer, het mechanische mechanisme is meer statisch, de thermische stijfheid is beter, het werk is betrouwbaarder, kan de lange tijd realiseren met de continue werking en zo min mogelijk stilstandtijd.

Hoofdgedeelte frezen

De freeskop bestaat uit twee delen, zoals een klasse (of geen klasse) versnellingsbak en een freeskop. Freeskop spindelsteun op hoognauwkeurige lagers. Zorg ervoor dat de spindel een hoge rotatienauwkeurigheid en goede stijfheid heeft; De spil is uitgerust met een snelwisselmoer en een puntkegel wordt gebruikt voor 1 0505-versmalling. De hoofdas keurt mechanische traploze snelheidsverandering goed, zijn aanpassingsbereik is breed, de transmissie is stabiel, de bediening is handig. Het remmechanisme kan snel de hoofdas afremmen, wat de extra tijd kan besparen, de remhendel remt door de stopring vast te houden om de hoofdas onmiddellijk te remmen. Bij het starten van de hoofdmotor moet de spilremhendel worden losgedraaid. De freeskop is ook uitgerust met servomotor, intern tandwiel, kogelomloopspindel en spindelset, die de verticale richting (z-richting) naar de aandrijfketting vormen, zodat de hoofdas verticaal en recht is.

De tafel en het bedzadel worden ondersteund op de horizontale geleiderails van het platform. De verticale toevoer van de werkbank wordt aangedreven door de servomotor die op het rechteruiteinde van de werkbank is gemonteerd. De precisiekogelschroef wordt door het binnenste tandwiel gesneden, zodat de werkbank de verticale toevoer kan krijgen. De linkerkant van de tafel is uitgerust met handwiel en draaiknop voor handmatige bediening. TEKENS B wordt toegepast op het verticale geleidingsoppervlak van het bedzadel, wat de slijtbestendigheid van de geleiderail, de stabiliteit van de beweging en het behoud van precisie verbetert en het verschijnsel met lage snelheid van kruipen elimineert.


Een paar:Cloud Tranceiver-ontwerp Volgende:CNC Freesmachine Breed bereik