CNC-draaibank De kwaliteitscontrole

- Sep 12, 2017 -

CNC draaibank, draaicentrum is een zeer precies en efficiënt automatisch werktuig. Uitgerust met multi-station dao toren of macht toren, de machine heeft een breed scala aan verwerkingstechnologie, prestaties kunnen worden verwerkt rechte cilindrische, schuine cilinder, cirkelvormige boog en een verscheidenheid van draad, groef, worm en andere complexe artefacten, gecompenseerd door lineaire interpolatie, booginterpolatiefunctie en in de massaproductie van complexe onderdelen met een goed economisch effect.

De CNC-bewerkingsmachine wordt voorbereid volgens de geprefabriceerde verwerkingsprocedure en verwerkt automatisch de verwerkte onderdelen. We plaatsen de delen van de route van het proces, procesparameters en gereedschapsbaan, verplaatsing, snijparameters (spilomwentelingen, voeding, terugdraaien, enz.) Evenals de hulpfunctie (in mes, spil vooruit, achteruit, snijvloeistof, enz.), in overeenstemming met de instructiecode en procedures voorgeschreven door het CNC-machineformaat schrijven in de verwerkingsprogramma-lijst, dan dit aanvraagformulier op de inhoud van de records in het besturingsmedium (zoals ponsband, tape, schijf, magnetisch bellengeheugen) en vervolgens ingevoerd in de numerieke besturingsinrichting van het numerieke besturingsmachinegereedschap, waardoor machineonderdelen worden bestuurd.

Het proces van de analyse van de deelgrafiek naar het besturingsmedium wordt nc-programma genoemd. Nc gereedschapswerktuigen en gemeenschappelijke machinegereedschappen delen van het verschil tussen nc gereedschapswerktuigen is volgens het programma automatisch machinale onderdelen, terwijl de gemeenschappelijke machine om te werken door de mensen, we gewoon veranderen controle machine actieprogramma kan bereiken het doel van de verwerking van verschillende onderdelen. Als gevolg hiervan zijn CNC-machines met name geschikt voor kleine en complexe vormen die een hoge nauwkeurigheid vereisen.

Selectie principe

1. Voorbereidende voorbereiding

Bepaal de typische batch-procesvereiste, bewerkingsonderdelen en formuleren de functies van de CNC-draaibank is om goed werk te doen in voorbereiding, redelijke keuze van CNC-draaibank Voldoen aan de technologische eisen van typische onderdelen.

De procesvereisten van typische onderdelen zijn hoofdzakelijk de structurele afmetingen, het bewerkingsbereik en de nauwkeurigheidseisen van de onderdelen. De regelnauwkeurigheid van CNC-draaibank wordt geselecteerd volgens de eis van precisie, precisie van het werkstuk, positioneringsnauwkeurigheid en oppervlakteruwheid. Gebaseerd op betrouwbaarheid, is betrouwbaarheid de garantie voor het verbeteren van de productkwaliteit en productiviteit. De betrouwbaarheid van nc-werktuigmachines is dat de werktuigmachine zijn functie onder de gespecificeerde omstandigheden kan uitvoeren, en het werkt lange tijd zonder storing. Dat betekent dat de gemiddelde tijd van storing lang is, zelfs als er een storing is, deze kan in korte tijd worden hersteld en opnieuw in gebruik worden genomen. Selecteer de machine met een redelijke structuur, uitstekende productie en batchproductie. Over het algemeen geldt dat hoe meer gebruikers, hoe hoger de betrouwbaarheid van het numerieke besturingssysteem.

2. Gereedschapsaccessoires en gereedschapsselectie

Werktuigmachine willekeurige bevestiging, reserveonderdelen en hun levercapaciteit, snijgereedschappen zijn erg belangrijk voor de CNC draaibank en draaicentrum. Selecteer gereedschapswerktuig, moet rekening houden met het gereedschap en de bijlage.

3. Focus op de identiteit van het besturingssysteem

De fabrikant kiest over het algemeen dezelfde producten van de fabrikant, in ieder geval hetzelfde controlesysteem van de fabrikant, dat het onderhoudswerk zeer gemakkelijk maakt. Onderwijseenheden, vanwege de behoefte van studenten om te worden geïnformeerd, kiezen voor verschillende systemen, uitgerust met verschillende simulatiesoftware, is de slimme keuze.

4. Kies op basis van de prestatieprijs

Functionaliteit, precisie niet inactief, niet verspilling, kies er niet voor om geen irrelevante functie met zichzelf te hebben.

5. Bescherming van gereedschapsmachines

Indien nodig kan de machine worden uitgerust met volledig gesloten of semi-ingesloten beschermende apparaten, automatische stekken.

De bovenstaande principes moeten in aanmerking worden genomen bij het selecteren van de CNC-draaibank en het draaicentrum.

De kwaliteitscontrole

Als de normale draaimachine en de oude draaibank niet worden gewijzigd, wordt alleen de nieuwe CNC-draaimachine aangeschaft, waardoor de kosten van de apparatuur van veel fabrikanten toenemen. Daarom is het noodzakelijk voor de fabrikanten om numerieke besturing van de draaibank van gewone draaibank en lange tijd te maken.

Omdat de numerieke besturingstransformatie voor het transformeren van de fabrikant, gemengd en wanordelijk is, maar hoe de kwaliteitscontrole van de transformatie van nc-werktuigmachines de problemen zijn, moeten we altijd in dit gesprek bespreken hoe de kwaliteitscontrole van CNC-draaibank kan worden getransformeerd.

Gewone draaibank numerieke controle transformatie in de reconstructie van nieuwe en oude machine, xinji is gebruikers kopen gewone draaibank of gewone lichte machine (alleen met gids van draaibank asblok en longitudinale en laterale richting), de numerieke controle transformatie volgens de behoeften van de wederopbouw fabrikant . De oude machine-reconstructie betekent dat de gebruiker de gewone draaibank of de numerieke besturingsdraaibank heeft gebruikt om de renovatie en de numerieke besturingstransformatie uit te voeren. Onder hen oude restauratie van machines omvat revisie van revisie draaibank en oude machine-onderdelen. In dit artikel worden de kwaliteitscontrolemethode, controlepunt en inspectieproces van nc-draaibank besproken.


Een paar:CNC-boormachine Onderhoud van mechanische onderdelen Volgende:CNC-freesmachine Key Factor