CNC-draaibank De basisvoorwaarden

- Oct 30, 2017 -

Door de werktuigmachine, tool, het werkstuk samengesteld uit CNC machinegereedschap productiesysteem in het verwerkingsproces, met de verwijdering van materialen, CNC draaibank vergezeld van een verscheidenheid aan complexe fysieke verschijnselen, impliceert een schat aan informatie. In deze dynamische, niet-lineaire, tijdsvariërende, niet-deterministische omgeving, is de CNC-werktuigmachine zelf de realisatie van intelligente technologie om de basisvoorwaarden te bereiken.

CNC-machinegereedschappen om intelligentie te bereiken, de behoefte aan een verscheidenheid aan sensoren om de externe omgeving en interne statusinformatie te verzamelen, vergelijkbaar met de menselijke gelaatstrekken om de functie van de omgeving te veranderen, zoals weergegeven in Tabel 1. Voor mensen zijn de ogen het belangrijkste orgaan van gezichtskenmerken, toegang tot meer dan 90% van de milieu-informatie, maar de visuele sensor bij de toepassing van CNC-bewerkingsmachines is nog steeds relatief klein. Met de verbetering van automatisering en intelligentieniveau, zal de visuele functie van de CNC-draaibank in CNC-bewerkingsmachines een steeds belangrijkere rol spelen.

Vanwege de onvoorspelbare of onvoorspelbare complexe verschijnselen en vreemde problemen in het productieproces, evenals het bestaan ​​van tijdigheid, nauwkeurigheid en volledigheid van de bewaakte informatie, is het noodzakelijk om de intelligentie van analyse, redenering, Dit vereist dat de sensor te hebben een krachtige intelligente processor die als een "brein" fungeert. QUALCOMM Incorporated ontwikkelt een microprocessor voor kunstmatige intelligentiesystemen die in staat is om het menselijk brein te simuleren. In de toekomst kan het high-performance kunstmatige intelligentiesysteem microprocessor en sensor, signaalverwerkingscircuit en I / O-interface op dezelfde chip integreren via halfgeleider integratietechnologie om een ​​grootschalige geïntegreerde sensor van het geïntegreerde circuittype te vormen, die niet alleen detectie heeft, CNC-draaibank Analyse en andere functies, maar ook met zelflerend of zelfs denkvermogen. Ik ben van mening dat met de computertechnologie, signaalverwerkingstechnologie, MEMS-technologie, high-tech materiaaltechnologie, CNC-draaibank draadloze communicatietechnologie en andere ontwikkelingen, intelligente sensoren intelligente machinebewustzijnsbewustzijn zullen zijn om nieuwe veranderingen teweeg te brengen.

CNC-bewerkingsmachines tot high-speed, hoge efficiëntie, hoge precisie ontwikkeling, die CNC-bewerkingsmachines met thermische compensatie, trillingsbewaking, CNC-draaibank slijtagebewaking, conditiebewaking en foutdiagnose en andere intelligente functies vereisen. De integratie van een aantal of meerdere intelligente sensoren, CNC Draaibank het gebruik van kunstmatige intelligentie methoden, door middel van identificatie, analyse, CNC-draaibank oordeel en redenering om de intelligente functie van CNC-bewerkingsmachines voor de realisatie van intelligente componenten om de basis te leggen.

De fout van CNC-bewerkingsmachines omvat geometrische fouten, thermische (vervormings-) fouten, force (vervormings-) fouten, assemblagefouten enzovoort. De resultaten tonen aan dat de geometrische fout en thermische fout meer dan 50% uitmaken van de totale fout in de gereedschapsmachine, wat de belangrijkste factor is die de nauwkeurigheid van de bewerking van de machine beïnvloedt, zoals getoond in Fig. Daaronder is de meetfout de fout veroorzaakt door het productieproces en de machinestructuur zelf, die statische fouten met de tijd is. CNC-draaibank Het foutvoorspellingsmodel is relatief eenvoudig en kan effectief worden geregeld door de compensatiefunctie van het systeem, en de thermische fout Tijdsvariatie is groot, behorend tot dynamische fout, CNC-draaibank foutvoorspellingsmodel is complex, is de internationale onderzoeksproblemen en hot spots.


Een paar:CNC-boormachine Wat zijn de belangrijkste toepassingen? Volgende:CNC draaibank installatie methode