CNC draaibank installatie

- Sep 25, 2017 -

CNC draaibank, draaicentrum is een zeer precies en efficiënt automatisch werktuig. Uitgerust met multi-station dao toren of power tower, de machine heeft een breed scala aan verwerkingstechnologie, prestaties kunnen worden verwerkt rechte cilindrische, schuine cilinder, cirkelboog en een verscheidenheid van draad, groef, worm en andere complexe artefacten, gecompenseerd door lineaire interpolatie, booginterpolatiefunctie en in de massaproductie van complexe onderdelen met een goed economisch effect.

"CNC" is de afkorting van het Engelse woord "Numerical Control". De CNC-bewerkingsmachine wordt voorbereid volgens de geprefabriceerde verwerkingsprocedure en verwerkt automatisch de verwerkte onderdelen. We plaatsen de delen van de route van het proces, procesparameters en gereedschapsbaan, verplaatsing, snijparameters (spilomwentelingen, voeding, terugdraaien, enz.) Evenals de hulpfunctie (in mes, spil vooruit, achteruit, snijvloeistof, enz.), in overeenstemming met de instructiecode en procedures voorgeschreven door het CNC-machineformaat schrijven in de verwerkingsprogramma-lijst, dan dit aanvraagformulier op de inhoud van de records in het besturingsmedium (zoals ponsband, tape, schijf, magnetisch bellengeheugen) en vervolgens ingevoerd in de numerieke besturingsinrichting van het numerieke besturingsmachinegereedschap, waardoor machineonderdelen worden bestuurd.

Het proces van de analyse van de deelgrafiek naar het besturingsmedium wordt nc-programma genoemd. Nc gereedschapswerktuigen en gemeenschappelijke machinegereedschappen delen van het verschil tussen nc gereedschapswerktuigen is volgens het programma automatisch machinale onderdelen, terwijl de gemeenschappelijke machine om te werken door de mensen, we gewoon veranderen controle machine actieprogramma kan bereiken het doel van de verwerking van verschillende onderdelen. Als gevolg hiervan zijn CNC-machines met name geschikt voor kleine en complexe vormen die een hoge nauwkeurigheid vereisen.

Omdat de CNC-machine de onderdelen volgens de procedure moet verwerken, kan de programmeur vervolgens het numerieke besturingsapparaat invoeren om de machine te sturen. De invoer van het programma verloopt via het besturingsmedium.

Selectie principe

1. Voorbereidende voorbereiding

Bepaal de typische batch-procesvereiste, bewerkingsonderdelen en formuleren de functies van de CNC-draaibank is om goed werk te doen in voorbereiding, redelijke keuze van CNC-draaibank Voldoen aan de technologische eisen van typische onderdelen.

De procesvereisten van typische onderdelen zijn hoofdzakelijk de constructieve afmetingen, het bewerkingsbereik en de nauwkeurigheidseisen van de onderdelen. De regelnauwkeurigheid van CNC-draaibank wordt geselecteerd volgens de eis van precisie, precisie van het werkstuk, positioneringsnauwkeurigheid en oppervlakteruwheid. Gebaseerd op betrouwbaarheid, is betrouwbaarheid de garantie voor het verbeteren van de productkwaliteit en productiviteit. De betrouwbaarheid van nc-werktuigmachines is dat de werktuigmachine zijn functie onder de gespecificeerde omstandigheden kan uitvoeren, en het werkt lange tijd zonder storing. Dat betekent dat de gemiddelde tijd van storing lang is, zelfs als er een storing is, deze kan in korte tijd worden hersteld en opnieuw in gebruik worden genomen. Selecteer de machine met een redelijke structuur, uitstekende productie en batchproductie. Over het algemeen geldt dat hoe meer gebruikers, hoe hoger de betrouwbaarheid van het numerieke besturingssysteem.

2. Gereedschapsaccessoires en gereedschapsselectie

Werktuigmachine willekeurige bevestiging, reserveonderdelen en hun levercapaciteit, snijgereedschappen zijn erg belangrijk voor de CNC draaibank en draaicentrum. Selecteer gereedschapswerktuig, moet rekening houden met het gereedschap en de bijlage.

3. Focus op de identiteit van het besturingssysteem

De fabrikant kiest over het algemeen dezelfde producten van de fabrikant, in ieder geval hetzelfde controlesysteem van de fabrikant, dat het onderhoudswerk zeer gemakkelijk maakt. Onderwijseenheden, vanwege de behoefte van studenten om te worden geïnformeerd, kiezen voor verschillende systemen, uitgerust met verschillende simulatiesoftware, is de slimme keuze.

4. Kies op basis van de prestatieprijs

Functionaliteit, precisie niet inactief, niet verspilling, kies er niet voor om geen irrelevante functie met zichzelf te hebben.

5. Bescherming van gereedschapsmachines

Indien nodig kan de machine worden uitgerust met volledig gesloten of semi-ingesloten beschermende apparaten, automatische stekken.

De bovenstaande principes moeten in aanmerking worden genomen bij het selecteren van de CNC-draaibank en het draaicentrum.

Installatie methode

1. Heffen en transport

Het optillen en positioneren van de machine moet worden gebruikt voor speciale hefwerktuigen die door de fabrikant worden geleverd en mag niet op andere manieren worden gebruikt. Er zijn geen speciale hijsmiddelen nodig. De staaldraadkabel wordt gebruikt om de onderdelen op te hijsen en te plaatsen volgens de aangegeven instructies.

2. Fundering en locatie

De machine moet op een stevige ondergrond worden geïnstalleerd, de positie moet uit de buurt van de trillingsbron zijn; Vermijd zonlicht en warmtestraling; Plaats op een droge plaats om vocht- en luchtstroming te voorkomen. Als er een trillingsbron in de buurt van de werktuigmachine is, moet de antivibratiesloot op de fundering worden geïnstalleerd.

3. Installatie van werktuigmachines

De gereedschapsmachine wordt op de fundatie geplaatst, bevindt zich in de vrije stand om de flat te vinden en de grondbout wordt gelijkmatig vergrendeld. Voor gewone werktuigmachines is de niveaumeting niet hoger dan 0,04 / 1000 mm, voor uiterst precieze werktuigmachines is het niveau niet meer dan 0,02 / 1000 mm. Wanneer u de nauwkeurigheid van de installatie meet, moet deze bij een constante temperatuur worden uitgevoerd en moet het meetinstrument na een vaste tijd worden gebruikt. De machine moet de methode vermijden om de machine te dwingen de geforceerde vervorming te produceren. Sommige delen van het apparaat mogen niet worden verwijderd wanneer het apparaat is geïnstalleerd. Het verwijderen van onderdelen kan resulteren in de herverdeling van de interne spanning van de machine, waardoor de nauwkeurigheid van de werktuigmachine wordt beïnvloed.

4. Voorbereiding voor de proef

Nadat de geometrie van de gereedschapsmachine gekwalificeerd is, moet de machine worden gereinigd. Katoenen of zijden doek dat is doordrenkt met reinigingsmiddel mag niet worden gebruikt voor katoenen garen of gaas. Roestwerende olie of roestwerende verf die wordt gebruikt om het geleidingsoppervlak en het bewerkte oppervlak te beschermen wanneer de machine wordt verwijderd. Reinig het oppervlak van de machine. Pas de regels van de machine toe op de glijdende oppervlakken en werkoppervlakken voor smeerolie.


Een paar:CNC boormachine onderhoud Volgende:CNC draaibank ontwikkeling van