CNC-draaibank functie

- Nov 06, 2017 -

Nc-draaibank is een van de meest gebruikte CNC-bewerkingsmachines. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor schachtdelen of plaatdelen binnen en buiten de cilinder, tapsheid Hoek van binnen en buiten het kegeloppervlak, complex roterend binnen en buitenoppervlak en cilindrisch, conisch draadknipsel, en kan het snijden, boren, ruimen, ruimen uitvoeren saai, etc.

De CNC-bewerkingsmachine wordt voorbereid volgens de geprefabriceerde verwerkingsprocedure en verwerkt automatisch de verwerkte onderdelen. We plaatsen de delen van de verwerkingsroute, procesparameters en gereedschapsbaan, verplaatsing, snijparameters en hulpfuncties, in overeenstemming met de instructiecode en procedures voorgeschreven door het CNC-machineformaat schrijven in de verwerkingsprogramma-lijst, dan dit programma lijst de inhoud van de records in het besturingsmedium en vervolgens ingevoerd in de numerieke besturingsinrichting van het numerieke besturingswerktuig, waardoor machineonderdelen worden aangestuurd.

Dagelijks onderhoud van CNC-draaibank

1, voltooit elke dag verschillende spooroppervlakte schoon en vlot, met automatisch smeringssysteem van werktuigmachines, het schoonmaken, zou het automatische smeersysteem regelmatig moeten worden geïnspecteerd en de olie controleren, op tijd smeerolie toevoegen, controleren of de oliepomp begintijd voorproef is en stop;

2. Controleer of het automatische smeersysteem van de hoofdas normaal is en vervang de olie van de hoofdas regelmatig;

3. Controleer om te controleren of de koelventilator in de kast naar behoren werkt.

4. Let op om het koelsysteem te controleren, controleer het niveau van het vloeistofniveau, vul op tijd olie of water bij en maak de olie en het water schoon als het vuil is;

5. Let op om de aandrijfriem van de spil te controleren en de mate van speling in te stellen;

6. Let op de dichtheid van de geleiderail en stel de speling in;

7. Controleer of er abnormale geluiden zijn in de olietankpomp van het hydraulische gereedschapswerktuig, of het werkolieniveau geschikt is, of de drukmeter aangeeft of normaal, de pijpleiding en de verbindingen niet lekken;

8. Controleer of de geleiderail en de beschermkap van de gereedschapsmachine volledig geldig zijn;

9. Controleer de mechanische precisie van de bewegende delen, verminder de vorm en plaatsafwijking;

10. De machine na het werk elke dag reinigen, ijzervijlsel reinigen, de koelvloeistof van de geleiderail reinigen en roesten van de geleiderail voorkomen.

voorzien zijn van

1. Hoge productiviteit van CNC-draaibanken

Draaibanken met numerieke besturing zijn vele malen productiever dan normale apparatuur. Vooral voor de verwerking van bepaalde complexe onderdelen kan de productiviteit met een factor tien of zelfs tientallen keren worden verhoogd. De reden voor de hoge productiviteit van CNC-draaibanken is:

(1) de numerieke controleapparatuur (zoals CNC draaibank) kan worden gebruikt om de scherpe tijd in het machinaal bewerken effectief te verminderen.

(2) het heeft de functies van automatische veranderende snelheid, automatische verandering van het mes en andere hulpverrichting, en zonder de inspectie en de meting van het proces, wordt de extra tijd sterk verminderd:

(3) CNC draaibank proces focus, multi-gebruik van CNC bewerkingscentrum, na een klemming kan bijna alle complete onderdelen van het proces, niet alleen kan de klemmende fout verminderen, ook kan de omzet van halffabrikaten (inclusief transport, meting) , enz.), is de productiviteit duidelijker.

2. Verlicht de arbeidsgrens en verbeter de arbeidsomstandigheden

Nc apparatuur werk is gebaseerd op een goed verwerkingsprogramma wordt automatisch gedaan en continu vooruit, toetsenbord, in aanvulling op het invoerproces, exploitanten, voert het belangrijkste proces in het midden van het laden en lossen van werkstukken meten en kijk hoe de apparatuur draait, zonder zwaar bij herhaalde handmatige bediening heeft dit de arbeidsomstandigheden en arbeidsintensiteit verbeterd.

3. Goed voor het productiebeheer van CNC-draaibanken

Gebruik numerieke controle om de tijd in te stellen om de productie van producten nauwkeurig te berekenen en om het beheer van inspectie-, armatuur- en halffabrikaten effectief te vereenvoudigen. Nc werktuigmachine nc apparatuur keurt CNC-informatie standaard code-ingang, om verbinding te maken met de computer, computerbesturing en het beheer van kleine batch-productie is systeem, realiseren de automatisering van productie en productie management.


Een paar:CNC-freesmachine Een breed bereik Volgende:CNC Boormachine Verwerkingsnorm