CNC-draaibank Kenmerken van de vereisten

- Aug 03, 2017 -

Veel CNC-bewerkingsmachines gebruiken de spil als een hulpapparaat, CNC-draaibank zoals CNC-draaibankspindel om het werkstuk te roteren, het gebruik van niet-roterende bewerkingsgereedschappen van draaiende delen van het werkstuk; CNC-bewerkingscentrum of CNC-freesmachine met behulp van door spil aangedreven roterende gereedschapverwerkingsonderdelen; CNC-slijpmachine wat complexer In sommige gevallen stuurt de slijpwielspil het roterende slijpwiel om het werkstuk dat door de werkstukspil wordt aangedreven te roteren. Daarom is CNC draaibank de CNC machine tool spindel storingen onderhoud methoden en technieken zijn ook CNC machine onderhoudspersoneel moet de kennis onder de knie.

Hoewel verschillende soorten CNC-machinegereedschappen worden gebruikt in verschillende spiltypes, heeft CNC-draaibank, maar in het algemeen, het CNC-spindelsysteem voor bewerkingsmachines de volgende vier types:

De rotatie van de spilmotor wordt gereduceerd door het variabele toerenwiel, CNC-draaimachine verhoogt het uitgaande koppel om te voldoen aan de vereisten van de kenmerken van het uitgaande koppel bij lage snelheid. Het grootste deel van de beweging van de slipversnellingen is hetzij door middel van hydraulische cilinders of door hydraulische cilinders.

De spindelmotor wordt aangedreven door een riem of synchrone tandriem zonder tandwieloverbrenging, waardoor trillingen en geluid worden voorkomen die worden veroorzaakt door tandwieloverbrenging. Dit type is geschikt voor hoge snelheid, CNC-draaimoment laag koppel en andere kenmerken van de eisen van de spil

Hoge snelheid door de riem direct om de spilrotatie aan te drijven; lage snelheid, door een andere motor door de tandwielaandrijving om de rotatie van de spindel aan te drijven, de snelheid af te schakelen en de rol van het variabele bereik uit te breiden. Dit vergroot het constante vermogensgebied terwijl de nadelen van onvoldoende koppel bij lage snelheid en onvoldoende gebruik van het motorvermogen worden overwonnen.

Dit type spindel wordt ook vaak aangeduid als de spil, CNC-draaibank, de motor zelf is de spil. Deze hoofdaandrijfmodus vereenvoudigt de spilkast en de spindelstructuur aanzienlijk, verbetert de stijfheid van de spilcomponenten, maar het uitgaande vermogen van de spil is klein, de motorwarmte op de spil heeft een grotere impact. CNC slijpmachine worden gebruikt in veel opzichten deze spindel, CNC draaibank de snelheid kan tienduizenden per minuut te bereiken, CNC draaibank de algemene spindel

De motoren worden gekoeld door een circulerend waterkoelsysteem.

De meeste moderne CNC-machinegereedschapspindels hebben een snelheidsregeling, de spiltoerentalregeling is in overeenstemming met de witte actie van de NC-systeemregeling. Om te kunnen voldoen aan de belangrijkste aandrijfsnelheid- en uitgaande koppelvereisten, gebruiken CNC-machinegereedschappen vaak mechanische en elektrische combinatie van de manier, CNC draaibank dat is, zowel motor als mechanische versnellingen op twee manieren. Waar de versnellingen worden afgeremd om het uitgaande koppel te verhogen en de versnellingshendel gebruiken om het snelheidsbereik uit te breiden.

Met een dergelijke machine met variabele snelheid is gewoonlijk het gebruik van motorloze traploze snelheidsregeling, zodat de structuur van de versnellingsbak van de hoofdas aanzienlijk vereenvoudigd wordt, maar zijn uitgangskoppel met lage snelheid is vaak niet in staat om te voldoen aan de vereisten van sterke snijmachinegereedschappen. Daarom gebruiken CNC-machinegereedschappen vaak de combinatie van 1 ^ -4-versnelling en motor-snelheidsregeling van de weg, de zogenaamde sub-traploze variabele snelheid. CNC-draaibank Het gebruik van mechanische tandwielen vertraagt, het uitgangskoppel verhoogt en het gebruik van de versnellingspook om het snelheidsbereik te vergroten.


Een paar:CNC-freesmachine Intuïtiever Volgende:CNC-freesmachine De vereisten zijn hoger