CNC-boormachine Onderhoud van het numerieke besturingssysteem

- Oct 19, 2017 -

CNC-boormachine wordt voornamelijk gebruikt voor boren, ruimen, ruimen, tikken en andere verwerking. In de automobiel-, locomotieven-, scheepsbouw-, ruimtevaart-, machinebouwindustrie; speciaal voor de superlange gestapeld, stringers, constructiestaal, buisleidingen en andere poreuze Fuyuan Chenghai verschillende soorten grote delen van het boorproces als de eerste keuze.

Kenmerken

1: De gecoördineerde beweging wordt aangedreven door servomotor, gemakkelijk te werken, flexibel, stabiel en stabiel.

2: De basislay-out is: de dia in het bed volledige lengte door de beweging, unilaterale open, eenvoudige en geschikte structuur, gemakkelijk om het werkstuk op en neer na het werk te installeren en schoon, gemakkelijk onderhoud, kleine voetafdruk, geschikt voor lange delenverwerking en productie.

3: de kolom op de dia en de algemene radiale boringsmachine die een cilindrische kolom gebruiken, kan de tuimelschakelaar op en neer zijn om de verwerking van verschillende hoogte van het werkstuk te vergemakkelijken.

4: spindel 16 snelheid, snijden koppel om meerdere keren uit te breiden, voor de Morse conusgat, kunt u direct de boor te installeren.

5: bed voor de casting-structuur, kan multi-sectie verlengen, de gebruiker kan kiezen of op maat.

6: X-as die het vervoer van de Duitse invoer van reducer, versnelling, rack, om ervoor te zorgen dat de beweging van de stijfheid en bewegingsnauwkeurigheid.

7: bedgeleiderrails beschermen de trekplaat niet, om te zorgen dat het rek, het rooster en de elektrische en elektronische schakelaar van buitenaf vervuilen.

8: X-as geïmporteerd origineel raspen om ervoor te zorgen dat de positionering nauwkeurigheid van de X-as.

9: Siemens 802D CNC-systeem, AC servo en zeldzame aarde permanente magneetmotor, hoge prestaties, hoge betrouwbaarheid, veilig en duurzaam.

10: ultradunne liquid crystal display, anti-olie-toetsenbord, het uiterlijk van fijne genereus.

Operationele procedures

1. Controleer voor het werk de netspanning, pomp, smering, olie is normaal, controleer de druk, koeling, slangen, gereedschappen, de gereedschapspalling is intact en voer regelmatig onderhoud aan de machine uit.

2. Nadat de machine is bekrachtigd, wordt deze gedurende 5 minuten mechanisch teruggesteld op nul. Nadat u hebt gecontroleerd of de parameters van de machine, het gereedschap, de fixture, het werkstuk en de numerieke besturing correct zijn, kunnen deze normaal gaan werken.

3. Controleer serieus het programma, parameterinstellingen, actiereeksen, gereedschapsinterferentie, werkstukspanning, schakelaarbescherming en andere schakels zijn volledig correct, om hergebruik door ongelukken, schade aan gereedschap en aanverwante onderdelen te voorkomen. In strikte overeenstemming met het operatieproces om het mes te testen, na het voltooien van de foutopsporing om het programma bescherming werk te doen.

4. Automatische cyclusverwerking, moet worden gesloten om de schuifdeur te beschermen, in de asrotatie terwijl de behoefte aan handbediening, zorg ervoor om hun lichaam en kleding vanaf de draaiende en bewegende delen te maken, zodat geen kleding in de ongeval.

5. Spil- of revolvermes-setgereedschap moet in de staat van mechanische beweging om te stoppen zijn en aandacht besteden aan samenwerking met het personeel om ongelukken te voorkomen. Bij de handmatige gereedschapswisseling of automatische gereedschapswisseling, let op het torentje, het mes, de mechanische armrotatie en de installatie van de locatie van het gereedschap, het lichaam en de kop weg van de rotatie van het gereedschap om kneuzingen te voorkomen. Op de machine van het bewerkingscentrum, maar moet ook opletten om het nummer van het mesmagazijn en de relatie tussen het gereedschapsnummer te controleren om te voorkomen dat het mesmes verward raakt door een gereedschapwissel of een botsingongeval.

6. Wanneer de klem op het werkstuk vastklemt om te voorkomen dat het werkstuk uit het ongeval wegschiet, moet u na het voltooien van de clip controleren of de boorkopmoersleutel en andere afstelgereedschappen zijn verwijderd om te voorkomen dat de as draait na het gooien van het ongeval.

7. De machinelexploitant moet kunnen omgaan met een algemene alarmfout, als een ernstige storing snel uitvalt en de scène beschermt, tijdig rapporteert en een record maakt.

8. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid, de machinegereigids, moet de tafel worden schoongeveegd en vult u het werklogboek zorgvuldig in.

Onderhoud van numeriek regelsysteem

1. Houd u strikt aan de bedieningsprocedures en het routineonderhoudssysteem

2. Om te voorkomen dat stof in het numerieke besturingsapparaat terechtkomt: zwevende stof en metaalpoeder zorgen waarschijnlijk voor een lagere isolatieweerstand tussen componenten, wat kan leiden tot defecten of zelfs schade aan componenten

3. Reinig de koelruimte van de numerieke schakelkast regelmatig

4. Regelmatige bewaking van de netspanning van het CNC-systeem: Het bereik van de netspanning ligt tussen 85% en 110% van de nominale waarde.

5. Vervang de geheugenbatterij regelmatig

6. CNC-systeem langdurig onderhoud als het niet in gebruik is: vaak naar de CNC-systeemvoeding of CNC-boormachine om het warme machineprogramma uit te voeren.

7. Onderhoud van reserve printplaten.


Een paar:CNC-freesmachine Structurele componenten Volgende:CNC freesmachine richtingsfunctie