CNC Center De voordelen en nadelen

- Sep 21, 2017 -

Numeriek besturingscentrum is ontwikkeld met een CNC-freesmachine. Het grootste verschil is dat een bewerkingscentrum en een CNC-freesmachine het vermogen van een automatisch uitwisselingshulpmiddel hebben, door de bibliotheken die op de verschillende GEBRUIKEN van de messen zijn geïnstalleerd, in een klem op het automatische gereedschapwisselapparaat kunnen zitten om het spilgereedschap te veranderen, te implementeren een verscheidenheid aan verwerkingsmogelijkheden.

Nc bewerkingscentrum is een efficiënte automatische machine voor het bewerken van complexe onderdelen, die is samengesteld uit mechanische apparatuur en nc-systeem. Nc bewerkingscentrum is een van de meest gebruikte CNC-bewerkingsmachines ter wereld. De uitgebreide verwerkingscapaciteit is sterker, een klemwerkstuk kan worden voltooid na meer bewerking, de bewerkingsnauwkeurigheid hoge, matige moeilijkheid van batch-werkstukken, de efficiëntie is 5 ~ 10 keer van de algemene uitrusting, in het bijzonder, het kan bereiken veel gewone apparatuur kan ' t afwerken, de vorm is complex, hoge precisie enkele verwerking of kleine batch meer variëteiten van de productie is meer geschikt. Het concentreert de functies van frezen, boren, boren, tikken en snijden van draad op een enkel apparaat, dat vele technologische middelen heeft. Het bewerkingscentrum is ingedeeld volgens de ruimtelijke positie van de hoofdas: horizontaal en verticaal bewerkingscentrum. Volgens de classificatie voor technisch gebruik: boorfreesbewerkingscentrum, compoundbewerkingscentrum. Volgens de speciale classificatie van functies: enkele tafel, dubbele tafel en multi-workbench verwerkingscentrum. Enkele as, dubbele as, drie assen en het bewerkingscentrum van de hoofdas.

Het verwerkingsprincipe van

De bepaling van de verwerkingsroute

CNC draaibank feed verwerking route tool van het mes punt beweging begon vaste oorsprong (of machine), tot de terugkeer naar dat punt en eindig de route verwerking programma, inclusief snijden paden en snijgereedschap snede, gesneden uit de lege reispad.

De aanvoerroute van de precisiebewerking wordt in principe langs de contourvolgorde van de onderdelen uitgevoerd, dus de sleutel tot het bepalen van de route is het bepalen van de route van ruwe bewerking en lege slag.

In de draaibankverwerking volgt de bepaling van de verwerkingsroute in het algemeen de volgende principes.

De nauwkeurigheid en oppervlakteruwheid van het werkstuk moeten worden gegarandeerd.

De kortste route is om de tijd van vliegreizen te verminderen en de efficiëntie van de bewerking te verbeteren.

Probeer het werk van numerieke berekening te vereenvoudigen en de verwerkingsprocedure te vereenvoudigen.

Een subroutine moet worden gebruikt voor bepaalde repetitieve programma's.

De voor- en nadelen

Numerieke besturing heeft de volgende voordelen:

Er is veel reductie in de hoeveelheid werk en de complexe onderdelen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Als u de vorm en grootte van de onderdelen wilt wijzigen, hoeft u alleen maar de procedure voor het verwerken van onderdelen te wijzigen voor de ontwikkeling en aanpassing van nieuwe producten.

De verwerkingskwaliteit is stabiel, de bewerkingsprecisie is hoog, de herhaalbaarheid is hoog en de verwerkingsvereisten van het vliegtuig.

(3) vele variëteiten, kleine batch productie-situaties productie-efficiëntie is hoog, kan de productie voorbereiding, machinegereedschappen aanpassen en verwerken van de test van de tijd, en door het gebruik van optimale hoeveelheid snijden en vermindert de snijdtijd.

Het is moeilijk om het complexe oppervlak van de conventionele methode te verwerken en kan zelfs enkele niet-geobserveerde bewerkingsonderdelen verwerken.

De nadelen van nc-verspaning zijn de hoge kosten van machinewerktuigapparatuur en het hogere niveau van onderhoudspersoneel.

In nc bewerkingscentrum zijn er meestal twee soorten programmeermethoden: eenvoudige contouren - rechte lijnen en cirkelvormige boogvormen, die rechtstreeks worden geprogrammeerd met de G-code van het nc-systeem. Complexe contouren - driedimensionale gebogen contour, teken 3D-afbeeldingen met automatische programmeersoftware (CAD / CAM) in de computer, stel verschillende overeenkomstige parameters in op basis van het oppervlaktetype en genereer automatisch nc-bewerkingsprogramma's. De bovenstaande twee programmeermethoden kunnen in principe voldoen aan de vereisten van nc-verspaning. Maar de functie vergelijkingskromme contourbewerking is moeilijk, omdat het CNC-systeem voor de vroege freesmachine geen functionele bedieningsfunctie heeft, met G-code niet direct uit functievergelijkingskromme-bewerkingsprogramma, versie (lagere) CAD / CAM-software doet meestal niet de functie hebben die rechtstreeks door grafische afbeeldingen van vergelijkingen wordt gebruikt. Dus het snijden van de functie vergelijking curve curve, de meest gebruikte methode is: volgens de tekening eisen, bereken de coördinaten van elk punt op de curve, en dan volgens de berekende coördinaten met rechte lijn of boog instructie code programmeren, handmatige invoer systeem voor verwerking .


Een paar:Verticale bewerkingscentra Het werkingsprincipe van Volgende:CNC-freesmachine Referentiepuntanalyse