Thermische vervorming is een van de redenen die de nauwkeurigheid van CNC-Zwitserse machines beïnvloeden

- Jan 16, 2018 -

CNC-zwitsers draaibank door de werkplaats omgeving temperatuursveranderingen, motor verwarming en mechanische wrijving en warmte, snijden warmte en koelmedium, wat resulteert in ongelijke temperatuurstijging van de verschillende onderdelen van de machine, wat leidt tot veranderingen in machinegereedschap vormnauwkeurigheid en bewerkingsnauwkeurigheid.
Bij constante temperatuur kan de fout worden teruggebracht tot 40 meter.
Voor een ander voorbeeld kan een precisie-dubbelzijdige slijpmachine voor het dubbelzijdig slijpen van dunne stalen plaatstukken met een dikte van 0,6-3,5 mm de maatnauwkeurigheid van mm bereiken wanneer het stalen plaatwerkstuk van 200 mm * 25 mm * 1,08 mm is gefreesd tijdens acceptatie. Na continu automatisch malen gedurende 1 uur, werd het groottebereik echter verhoogd tot 12 m, en de koelvloeistoftemperatuur steeg van 17 graden naar 45 graden bij het opstarten. Dienovereenkomstig, de machine koelvloeistoftank om een ​​5.5kW koelkast toe te voegen, is het effect zeer bevredigend.

De Zwitserse machine bevindt zich echter in een omgeving waar de temperatuur overal verandert. De CNC- zweeddraaibank moet op het werk energie verbruiken en een aanzienlijk deel van deze energieën zal op verschillende manieren worden getransformeerd .


Een paar:operatie-regels-for-swiss-type-automatische draaibank Volgende:beginsel van Zwitserse CNC type automatische draaibank verwerking